Un carnaval és sinònim de festa, ball i alegria, una ocasió especial en què l’únic objectiu és divertir-se i gaudir de tot el que ofereix aquest tio d’esdeveniments. I encara que molts s’enfoquin només en el colorit i la música, la gastronomia en el carnaval també és una cosa per destacar. Al llarg de l’any en diferents parts d’Espanya hi ha carnavals on la gent pot gaudir de plats únics que es mengen en aquestes dates.
Plats que es mengen a carnaval
I sens dubte que el menjar en el carnaval és un avantatge addicional a tota la diversió i en entreteniment del que durant diversos dies es pot gaudir. A continuació et parlem sobre els diferents plats que es mengen a carnaval al llarg d’Espanya.
Galetes de carnaval – Canàries
Aquest és un plat tipus de carnestoltes que es prepara freqüentment a Canàries i que s’elabora utilitzant llet, ous, farina, sucre, llimona, rom Arehucas, a més d’anís en gra, aigua i oli. Les coques són molt fàcils de preparar i una vegada que es troben llistes, es poden prendre fredes i amb una mica de sucre empolvorada.
De tapes de mar i papes aliñás – Cadis
El Carnaval de Cadis és un dels carnavals més populars a tot Espanya i pel fet que en aquesta zona d’Andalusia es menja força bé, els plats de carnaval sempre són tot un èxit. Especialment el Tapeo de mar i papa aliñás és preferit per molts ciutadans i visitants també. Per preparar aquest plat només n’hi ha prou amb coure les patates, a més dels ous i barrejar tot això amb tonyina, ceba tendra, vinagre, julivert i oli.
Cap de porc – Galícia
El Carnaval de Galícia és un altre dels més populars i on per descomptat es pot gaudir d’exquisits menjars. Durant les dates de carnaval és comú que es prengui la “mariscada” de porc, incloent lacón amb grelos i patates, a més de costelles, cansalada, xoriço i en particular la cap de porc completa. El més comú és prendre tots aquests ingredients com una cosa que se li coneix com “olla de carnaval”.
Casadielles – Astúries
Per la seva banda, durant el Carnaval a Astúries és conegut simplement com Antroux, sent el més popular el que es desenvolupa a la ciutat d’Avilés. Aquí un dels plats més populars que se serveixen al carnaval són precisament les casadielles. La seva preparació és una mica més elaborada i per descomptat porta més temps, però una vegada que s’acaba el seu sabor és exquisit.
Al final els carnavals no són únicament esdeveniments en els quals les persones poden gaudir de la música, els balls, les disfresses, les carrosses i tot allò que és característic d’aquest tipus d’esdeveniments. També és comú gaudir amb els plats típics en carnestoltes que en diferents regions del país es preparen amb el toc característic de cada regió.
Ja sigui que el menjar es gaudeixi en restaurants o fins i tot que es tracti de menjar casolà, no hi ha dubte que aquests plats sempre tindran un toc particular a cada regió.

Leave a Reply