L’època de Nadal i cap d’any es caracteritza per tenir un estil decoratiu perfectament definit. Des de la sala fins a la cuina, tots són espais que es condicionen per reflectir l’esperit de pau, harmonia, alegria i unitat que es viuen durant aquests dies de l’any. Però no només aquí ha d’haver decoració, la taula també requereix d’una decoració especial i en aquest sentit, els colors juguen un paper molt important.
Una taula senzilla, però elegant
Quan es té poc pressupost, pot ser complicat aconseguir que la taula llueixi tal com ho desitgem. No obstant això es poden aconseguir excel·lents resultats recorrent a la creativitat i l’ús del que ja es té. Es pot comprovar per exemple, si les vaixelles d’anys anteriors poden servir per a aquest i reciclar el que es pugui envers això fer la decoració de la taula. Igual és recomanable afegir canelobres o briceros, així com copes gegants, a més d’adorns colorits acords amb els altres detalls.
Taula per any nou
El primer a considerar en una taula per cap d’any són els convidats i l’espai. Ja que sol ser una celebració en què es comparteix amb familiars i amics, és fonamental que hi hagi prou espai per a mobilitzar-se amb facilitat. Si l’espai i la taula no són suficients, pots organitzar una taula de bufet. Per a això és recomanable unes estovalles, tovallons a joc, a més d’un plat petit i un plat gran per persona. També has d’incloure coberts en funció del tipus de menjar, així com suficient cristalleria per a tots els teus convidats.
Adorns i vidres
En aquest cas el més recomanable és que utilitzis una copa per a l’aigua i una altra per al vi. Per aconseguir un color més cridaner a la taula pots afegir canelobres daurats com a decoració. Aquest tipus d’elements li donen un toc més elegant a la taula, fins i tot si agregues centres de taula floral o amb fullatge, tindràs més colorit, però assegura’t que no siguin massa alts ja que el que importa és que tots puguin conversar i compartir còmodament .
Vaixella i estovalles
Per al sopar d’any nou l’ideal és col·locar plats base en un color d’acord amb l’ocasió, assegurant que aquestes tonalitats permetin crear un contrast visual entre els comensals. Això és important ja que funcionen com un accessori que li dóna major realç a la taula. A més, si fas servir mantería blanca, li donaràs un toc més elegant. No has d’oblidar que els tovallons han d’estar a joc amb el color i de preferència amb el disseny de les estovalles. Pots utilitzar tovallons amb cascavells en colors daurats o plata.
No es recomana que col·loquis ampolles sobre la taula, tot i que si gerres. En cas que no comptis amb gerres, l’ideal és que col·loquis les ampolles en una taula auxiliar a un costat per a un fàcil accés. Recorda que col·locar les ampolles sobre la taula obstaculitza la vista i la conversa. Igualment, utilitza unes estovalles base i després complementa amb un altre de diferent color i col·locant-ho en una altra posició.

Leave a Reply