Per a la majoria de les persones, en triar un restaurant el principal a tenir en compte és el sabor del menjar. Lamentablement molta del menjar que s’ofereix al mercat no té valor nutritiu algun i només aconsegueix crear problemes a la nostra salut.
La gastronomia d’alta qualitat ha de comptar amb ingredients nutritius que a més de ser els més saborosos, són els que més beneficis aporten a la nostra salut. Entre els elements que major bé li fa al nostre organisme podem trobar els antioxidants, que són substàncies que detenen els processos d’envelliment perquè eliminen els radicals lliures de les cèl·lules.
Els ingredients que tenen més antioxidants en els nostres plats.
Fruits del bosc:
Els fruits com nabius, mores, gerds i les maduixes contenen alts nivells d’antioxidants. Són comunament utilitzades en postres, sorbets i per fer melmelades pel seu dolç sabor, a més que els seus pigments que varien entre els colors vermells, morats i blaus funcionen per afegir color i un toc molt agradable als plats.
Mongetes:
Fesols i mongetes són molt comunament utilitzades per fer guisats o estofats. Són generalment acompanyats de xoriço o altres carns. Els llegums tenen un gran contingut d’antioxidants, a més de proteïna i fibra, pel que són una molt bona opció per incloure en la nostra dieta.
Carxofes:
Molts plats són fets a base o porten com complementi carxofes. Aquestes compten amb més antioxidants que qualsevol altre vegetal, com ara quercetina, rutina, cinarina, luteolina i antocianines. A la cuina les trobem farcides, al forn o al vapor, encara que també hi són presents com a complement de carns i mariscs.
Patates:
Pocs ingredients són tan versàtils com les patates, i en la seva espècie Russet són les més altes en antioxidants. Aquestes es poden trobar en plats, al forn, fregides, en puré, a rodanxes, a la francesa o fins i tot senceres són una excel·lent opció. Generalment són acompanyades per formatge, cervesa, mantega o cansalada.
Fruits secs:
La fruita seca com les nous, ametlles, avellanes, pistatxos i pinyons estan relacionats amb una millor salut cardiovascular a més de comptar amb alts nivells d’antioxidants. Són utilitzades en la cuina de tot el món per preparar receptes dolces i salades i poden acompanyar gairebé qualsevol plat. Els trobem acompanyant carns fines, pastes, amanides, postres i liquats, només per esmentar alguns.
Cacau:
El cacau és l’ingredient principal per la xocolata, i quan es consumeix en el seu estat 100% natural és un veritable aliat per a la salut de les persones ja que conté un gran poder antioxidant. Dins de la gastronomia internacional trobem el cacau en panqués, mocaccinos, xarops i begudes, brindant-los així a aquests plats aquest sabor tan particular i deliciós que a més resulta ser molt saludable.
Te verd:
Les fulles del te verd tenen un molt alt nivell d’antioxidants, i han estat inclosos en la gastronomia de moltes cultures per la seva increïble sabor i múltiples beneficis. A més de les conegudes infusions, també podem gaudir del te verd en begudes fredes, gelats i postres.

Leave a Reply