L’Estrella Michelin o Estrelles Michelin, sorgeixen en l’any de 1920 i des de llavors s’han anat desenvolupant-se fins començaments de la dècada de 1930. Les definicions d’aquestes van ser introduïdes en l’any de 1936 i en l’actualitat encara es mantenen i per descomptat són referència important per als restaurants a tot Espanya.
En què consisteix la Guia Michelin?
La Guia Michelin és el nom que reben un conjunt de guies turístiques que són publicades cada any per l’editora francesa “Michelin Editions du Voyage”, així com les seves filials en altres regions i per més d’una dotzena de països arreu del món. Sovint els immersos en el segment de la restauració utilitzen l’expressió “La Guia Michelin”, considerada com la més antiga entre les guies d’Europa, tant per a hotels com per a restaurants.
Aquesta guia és important per als establiments que formen part de la indústria turística a causa de que assigna d’una a tres “estrelles de la bona taula” a tots aquells restaurants que com a conseqüència de diferents paràmetres establerts per jutges designats per la pròpia organització, destaquen la qualitat, la cura, així com la creativitat en els plats que serveixen als seus comensals. D’altra banda, assigna d’un a cinc coberts als establiments sobre la base del confort, així com al servei que s’ofereix als clients quan es tracta de restaurants. Si es tracta d’un hotel, sota el mateix criteri es designa d’una a cinc cases.
Com a resultat, poden presentar-se establiments amb un gran luxe, és a dir, amb cinc coberts, que comptin amb un estel o fins i tot cap. Així mateix és comú que en ocasions taules senzilles respecte al seu muntatge i servei, però amb una exquisida cuina, poden ser mereixedores de diverses estrelles.
Què signifiquen les estrelles Michelin?
Com esmentàvem a l’inici, l’Estrella Michelin, classifica a hotels i restaurants amb un determinat nombre d’estrelles per definir que establiments ofereixen el millor servei o la millor cuina. En aquest sentit hem de:
• Tres estrelles Michelin fan referència a un establiment on s’ofereix una cuina excepcional que per si sola justifica plenament el viatge
• Dues estrelles indiquen que es tracta d’un establiment de primera qualitat que fa al tipus de cuina que ofereix
• Un estel indica que es tracta d’un restaurant que és molt bo en la seva categoria.
També és important esmentar que quan un establiment té una o més estrelles Michelin, indica que no només es tracta d’un dels millors restaurants a nivell local, sinó que també se li considera com un dels millors restaurants a nivell internacional. Actualment, al voltant de 2.000 restaurants a tot el món compten amb estrelles Michelin.
Quins són els restaurants a Espanya amb Estrella Michelin?
En l’actualitat Espanya compta ja amb 182 restaurants que han estat guardonats amb alguna Estrella Michelin. En total hi ha nou restaurants a Espanya amb 3 estrelles Michelin, 23 més amb 2 estrelles i 150 amb 1 estrella. Tots aquests restaurants es distingeixen per la seva excel·lència, sent la ciutat de Barcelona la que acull la major quantitat d’aquests establiments amb 32.

Leave a Reply