Espanya és un país reconegut internacionalment per la seva exquisida i molt variada gastronomia. Les seves ciutats i comunitats autònomes no només són famoses pels seus monuments històrics, arquitectura, cultura i tradicions. També són populars pels plats típics que es preparen autòctons i representatius del país. Et compartim a continuació alguns dels millors destinacions gastronòmiques per viatjar per Espanya.
València
Molts potser pensin que el millor plat de la gastronomia valenciana és la paella, però també es pot gaudir d’un exquisit plat conegut com all i pebre. Es tracta d’un guisat que és fet a força d’anguiles de la l’Albufera, amb pa i pebre vermell, a més de les famoses tellerines, que és un mol·lusc molt salat i nutritiu, fins i tot més que el musclo.
Segòvia
A Segòvia un dels plats més populars són els rostits de porc al forn de llenya, però també són deliciosos els rostits de cabrit, el xai o el lletó. Però a més de tot això, els visitants també poden gaudir de mongetes de La Granja, així com els inigualables embotits com el xoriço de cantimpalos al capdavant.
Sevilla
Sevilla és un altre dels millors llocs per menjar a Espanya on la cuina es caracteritza pels abundants ingredients culinaris al seu voltant com el cas de les oliveres, els tarongerars, les vinyes i els ametllers. El plat més popular de la província és el sovint gitano, a més de la fregits de sang, els ous a la flamenca, el gaspatxo andalús, així com els cortadillos farcits de poncem.
Barcelona
La gastronomia de Barcelona és igualment reconeguda a tot el món. Destaquen per exemple el Pa amb tomàquet o Pa timacao Pa amb tomàquet, a més de la Paella Parellada i per suposat una de les salses més populars de la província, el All i Oli. També és famós l’arròs parellada, a més de postres com els panellets, que són petits dolços fets a base de massapà i torró.
Bilbao
En aquest cas cal destacar que la gastronomia de Bilbao es basa molt en el Bacallà com a ingredient principal. És així que tenim el Bacallà al pil-pil, el Bacallà a la biscaïna i la purrusalda, però també es pot gaudir del lluç, un altre ingredient distintiu de la cuina de Bilbao, en aquest cas amb el seu plat més popular: el lluç a salsa verda.
Madrid
La gastronomia de Madrid es caracteritza per integrar plats originaris d’altres àrees geogràfiques d’Espanya. Podem esmentar entre els productes més destacats l’anís de chinchón, els alls, a més dels espàrrecs, així com les maduixes d’Aranjuez. L’entrepà de calamars, els calls, la truita de patates, a més de les pedrers a la madrilenya, són només alguns dels plats típics de la gastronomia madrilenya.
Granada
Finalment, a la Província de Granada destaquen plats com les faves verdes a la granadilla, les patates de pobre, les molles, la sopa d’ametlles, a més de l’olla de San Antón, encara que sens dubte el plat típic més representatiu de Granada és l’ensopeguera amb faves.

Leave a Reply