Espanya sempre ha estat un país que es destaca per la seva exquisida gastronomia que pot ser tan variada en sabors, depenent de casa regió. Encara que hi ha una gran quantitat de celebracions i dies especials al llarg de l’any, el Nadal és un moment en el qual els espanyols aprofiten per consentir i consentir als seus. A continuació et parlem una mica sobre els plats típics nadalencs a Espanya.
Nadal a Espanya – Plats típics
Primer cal dir que com en molts altres països, el Nadal a Espanya ve acompanyada d’alegries i celebracions. La gent celebra en família i es reuneix per gaudir d’una ocasió en què només els bons desitjos i la felicitat es respiren en l’ambient. Els plats que es preparen en aquestes dates són veritables delícies per al paladar.
Exquisits sabors de la gastronomia espanyola
També cal dir que els àpats nadalencs a Espanya solen ser bastant copioses i en general es comença sempre amb diferents aperitius i entrants. Aquests poden ser tant freds com calents. Després arriba el primer plat, el segon plat i les postres. Per als paladars més exigents les opcions no il·limitades, des peix, marisc, carns rostides, fins cremes, embotits ibèrics, sopes i més.
En Nadal és comú que es prepari el gall dindi, el xai, el besuc, la llombarda, el pernil o les angules. Els dolços i les postres són molt colorits, usualment elaborats amb ametlles, sucre, mel, fruites i xocolata. El torró i el massapà són molt populars, igual que els polvorons i els mantecados. Es pot dir que aquests són el complement perfecte que en realitat no pot faltar a cap sopar de Nadal a Espanya.
Entrants
Un menú nadalenc típic a Espanya pot ser increïblement variat. Hi ha moltes opcions disponibles, incloent per exemple, els creps de pollastre, espinacs i xampinyons, l’amanida de cranc, la pasta de full de marisc, el còctel de llagostins, a més del trio de patés del bosc fueguino. Els pastissets de pasta de full amb porros, escamarlans i foie, també s’acostumen a aquestes dates abans del menjar principal.
Primers plats
Igualment aquí també tenim una gran varietat pel que fa a plats nadalencs espanyols. La gent a Espanya acostuma a preparar aspics de tomàquets i llagostins, bacallà a la baturrica, budon d’espàrrecs i lluç, a més de canelons amb beixamel. Igualment és comú trobar-se amb plats típics com el card gratinat, la carn d’olla amb pilotes, consomé, crema de llagosta, gammes a la planxa, així com el lluç a la basca amb cloïsses.
Segons plats
Per als segons plats les opcions inclouen el besuc a la madrilenya, el capó farcit, el garrí farcit, al forn o amb pilotes, petxines de marisc, pernil rostit amb pinya, ànec a l’estil ribadeo, així com el pollastre farcit o la vedella farcida .
Postres
Quant a postres espanyols per Nadal, és comú degustar dels tradicionals ametllats, la bomba de xocolata blanc, la crema catalana, el massapà, les peres borratxes, la tartaleta de llimona, les postres de mató o el torró d’ametlles, nous i figues.

Leave a Reply