La temporada turística ha començat i sens dubte que hi ha molts llocs a Espanya que visitar i conèixer. Una proposta interessant per als amants del bon menjar és Catalunya, on es poden trobar les millors destinacions gourmet per gaudir d’exquisits plats de la gastronomia local.
Barcelona
Aquesta és una ciutat que si bé es destaca per ser vibrant i animada, també és un fet que és famosa per la seva cuina gurmet. Es tracta d’una cuina moderna i mediterrània en què s’utilitza una varietat àmplia d’ingredients, destacant per exemple la salsa allioli, l’arròs parellada, sense deixar passar que també hi ha excel • lents postres com els pets de monja.
Sitges
Aquesta ciutat també és una de les destinacions gourmet més populars a Catalunya. Aquí podràs gaudir d’una exquisida varietat de plats entre els quals destaquen el Xato de Sitges, l’arròs a la Sitgetana. També es pot gaudir dels peixos a la planxa, així com de l’amanida Xato, molt popular a la zona.
Salou
La gastronomia de Salou és comunament mediterrània, de manera que els visitants poden gaudir de productes frescos i peix. Els Calçots és un aliment molt semblant a les cebes tendres i porros, encara que en aquest cas se sol acompanyar amb salsa romesco. A més d’això, també és tradicional el suquet de peix o el brou de peix, que en general són preparats amb diferents tipus de marisc. Els cargols a la llauna, l’arròs, les orelletes o les coques ensucradas són igualment plats típics de Salou.
Girona
Aquí també es pot degustar d’exquisits plats típics i no només gaudir dels seus llocs d’interès. Les patates per exemple, són un ingredient essencial en l’elaboració de plats senzills com el cas del trinchat amb rosta, a més que també les verdures s’utilitzen molt sobretot en l’elaboració de sopes com la sopa de farigolas. Són populars també els naps negres de Talltendre.
Reus
Aquesta és una ciutat molt bonica que per si mateixa mereix una visita per conèixer i gaudir de tots els seus encants i tradicions. Pel que fa a la seva gastronomia, el més important a destacar és l’Avellana de Reus, que és un fruit que forma part de la dieta mediterrània ja sigui com una aperitiu o també com un ingredient per a infinitat de receptes, fins i tot begudes.
Figueres
En aquesta ciutat també hi ha una exquisida gastronomia gràcies a l’enorme provisió de matèries primera d’alta qualitat. Peix i marisc forma part important dels plats típics, com també ho són les hortalisses i les carns. Entre els plats més populars podem esmentar les mandonguilles amb gambes, la sípia amb pèsols, a més de la llagosta amb cargols, el pollastre amb gambes, la butiffara i la llonganissa.
Lloret del Mar
La gastronomia de Lloret de Mar és reconeguda a tot el món. Es basa principalment en productes del mar i de la terra com el marisc, eriçons, escamarlans, navalles, a més de calamars, sípia, bacallà i l’orada. Entre els plats típics que es poden degustar s’inclouen el suquet o la cassola de peix, l’empedrat, així com el conill amb xocolata.

Leave a Reply