Com els costums i tradicions en moltes parts del món són diferents, el que es menja durant el sopar de Nadal igualment sol ser diferent. Cada país té els seus plats i la seva gastronomia perfectament definida, de manera que si tens pensat viatjar en aquestes properes festes, sabràs què mengen en altres països durant el sopar de Nadal.
Sopars de Nadal al voltant del món
Estats Units
A Estats Units s’han adaptat moltes costums nadalencs del Regne Unit, fins i tot de països europeus. Per exemple, la salsa de nabius, el gall dindi, el farciment o el guarniment, fins i tot el blat de moro, les mongetes tendres i la carabassa, són aliments molt comuns que es preparen en un sopar de Nadal tradicional en els Estats Units. Quant a postres, són comuns l’empanada de carabassa, el massapà, el pastís de poma, el pastís de pastanaga o les galetes de sucre.

UK
El sopar de Nadal al Regne Unit usualment s’efectua durant la tarda. Tant en el Regne Unit com a Irlanda, el sopar consisteix en gall dindi o oca rostit, tot i que també és comú l’ànec rostit com una alternativa, depenent del nombre de comensals. Igualment es pot preparar pernil i tot i que menys, carn de porc, patates rostides i verdures, especialment les cols de Brussel·les. Com a postres el púding de Nadal o budín de pruna és tradicional en el sopar.
Nova Zelanda
Pel que fa al sopar de Nadal a Nova Zelanda, aquí també hi ha algunes similituds amb el Regne Unit. Majorment el sopar de Nadal consisteix en gall dindi rostit, verdures rostides, a més de salsa de nabiu, pernil rostit i fins i tot be. També és comú la barbacoa i menjar fruites de temporada com les maduixes i les cireres.

França

A França i altres països de parla francesa, és comú tenir un sopar de Nadal llarga. Els plats comuns a França per al sopar de Nadal inclouen el fetge d’oca o gall dindi amb castanyes i farcit, a més de salmó fumat, ostres, llagosta. Quant a les postres, a França s’acostuma preparar el que allà anomenen “La Buche de Noel”, que bàsicament és un pastís que pot ser d’avellana o xocolata, fins i tot altres sabors i que té la forma d’un tronc. La beguda que se serveix és en general xampany.

Països Baixos

El sopar de Nadal als Països Baixos és una mica diferent del que sol realitzar-se en els països veïns. A Holanda és costum el “gourmet”, un esdeveniment nocturn on petits grups de persones es reuneixen al voltant d’un set de gourmet i utilitzen la seva pròpia paella per cuinar i assaonar el seu propi menjar en petites porcions. També és comú que es preparen verdures finament picades, així com diferents tipus de carns, a més de peixos i gambes o gambetes.

Dinamarca

A Dinamarca el sopar de Nadal consisteix a porc rostit, oca o ànec. Se sol acompanyar amb patates, col vermella, a més de molta salsa. Després s’acostuma servir unes postres que consisteix en arròs amb llet amb una ametlles amagada al seu interior. La persona que la trobi té dret a un regal.

Leave a Reply