Potser molts no ho sàpiguen però el te veritable es deriva d’una planta especifica anomenada “Camellia sinensis” i inclou únicament quatre varietats: te verd, te negre, te blanc i te oolong. A continuació els volem parlar sobre els principals beneficis per a la salut del te.
Per què és bo beure te?
Encara que es pugui pensar que el te veritable no tingui varietat, en realitat ho compensa amb molts beneficis per a la salut. Investigacions sobre el te atribueixen aquestes propietats benèfiques als polifenols i fitoquímics. Donem un cop d’ull a aquests beneficis del te per a la salut.
El te pot incrementar la resistència del cos
Hi investigacions que suggereixen que les catequines en l’extracte de te verd, incrementen la capacitat del cos per cremar greix com a combustible, la qual cosa explica la millora en la resistència muscular.
Beure te pot prevenir atacs de cor
Aquest és un altre dels grans beneficis a la salut de beure te ja que el seu consum podria reduir el risc d’un atac de cor. No només això, el te també podria ajudar a protegir el nostre cos contra malalties cardiovasculars i degeneratives.
El te protegeix contra el càncer
Els antioxidants presents en el te poden ajudar el nostre organisme a protegir-se contra una gran varietat de càncers incloent el càncer de fetge, el càncer de pàncrees, càncer d’ovari, càncer de pulmó, càncer de pell, càncer de pròstata, entre d’altres.
Combat els radicals lliures
Un consum regular de te contribueix a combatre els radicals lliures en el cos que ocasionen tants problemes. Bàsicament el te ajuda a eliminar els radicals lliures que poden danyar l’AND del nostre cos.
És un hidratant natural
El nostre organisme requereix mantenir-se hidratat ja que l’aigua és vital per a una gran quantitat de funcions corporals. En aquest sentit el te proporciona la hidratació necessària al cos, fins i tot malgrat la cafeïna.
També pot reduir el risc de Parkinson
Beure te igualment s’ha relacionat amb un menor risc de patir la malaltia de Parkinson. Quan se li va considerar amb altres factors com l’activitat física, el tabaquisme, l’edat i l’índex de massa corporal, el consum regular del te es va vincular amb un menor risc de Parkinson tant en dones com en homes.
Prendre te t’ajuda a protegir la teva pell
Sens dubte aquest és un gran benefici del te per a la salut del nostre cos, especialment la pell. Se sap que el seu consum pot proporcionar protecció contra els raigs ultraviolats. El te verd en particular actua com un protector solar de suport per evitar cremades per exposició perllongada als raigs solars.
Et pot ajudar a controlar el pes
D’acord a un estudi relacionat amb el consum de te, els participants que ho van prendre te calent regularment, presentaven una circumferència de cintura més baixa i un Índex de Massa Corporal més baix en comparació amb les persones que no ho feien. Els investigadors creuen que el consum regular de te disminueix la síndrome metabòlica que és el que incrementa el risc de malalties com la diabetis o els accidents cerebrovasculars.

Leave a Reply